Tissot klocka: modeller, kvalitet, köpguide och historia

Tissot klocka

Tissot är ett schweiziskt klockmärke känt för sin innovation och kvalitet till överkomliga priser. Genom åren har det varit ett hett klockmärke, mindre populärt och nu på senaste otroligt populärt (med nya PRX-serien). Därför ska vi idag utforska Tissots modeller, kvalitet, ge dig lite köptips och historian bakom varumärket.

Vilka är Tissots populäraste klockor?

Tissot har några populära klockor, nedan är en lista på de mest populära just nu:

 • Tissot PRX: Känd för sin stilrena design och klockarmband som får den att likna en Audemars Piguet. Denna har växt i popularitet främst på grund av att den ser mycket dyrare ut än vad den är.
 • Tissot Gentleman: En simpel och tålig klassiker i Tissots sortiment.
 • Tissot Le Locle: Stående som en tidlös klassiker i Tissots sortiment med sofistikerad och klassisk estetik.

Varför har Tissots PRX-serie blivit så populärt?

Tissot's PRX-serie har blivit populär på grund av flera faktorer, bland annat:

 • Hype på sociala medier: Kanske är Tissot PRX den mest hypade klockan på sociala medier på många år, följt tätt av Omega's Moonswatch.
 • Den ser dyr ut: Länken på PRX-klockorna efterliknad det från det dyra klockmärket Audemars Piguet, vilket gör att den ser dyr ut. Ett så här vackert klockband är svårt att hitta på billiga klockor.
 • Bra urverk: Sett till prislappen är en gångreserv på 80 timmar (på den automatiska varianten) helt otroligt! Om man jämför med till exempel Seiko's automatiska modeller i samma prisklass har de ungefär 48 timmars gångreserv.

Är Tissot klockor bra?

Ja, Tissot klockor är kända för att vara bra både när det kommer till byggkvalitet och pålitlighet. Varumärket Tissot är del av Swatch Group som använder avancerade tekniker och högkvalitativa material för att tillverka sina klockor. 

Är Tissots urverk bra?

Tissots urverk är mycket respekterade i klockvärlden, särskilt deras quartz och automatiska urverk. Trots dess låga prislapp använder de både in-house urverk och modifierade ETA-urverk - båda kända för sin precision.

En klocka från Tissot är ett bra budgetval sett till hur bra byggkvalitet man får för pengarna. Deras modeller nämns ofta i klockkretsar som "mycket klocka för pengarna" och vi på Klockarmband.nu håller med! Titta bara på deras Powermatic 80-urverk med en gångreserv på 80 timmar som ändå håller en prislapp under 10000kr.

Vintage Tissot klockor

Är vintage Tissot klockor bra?

Ja, vintage Tissot klockor är av många klocksamlare ansedda som bra klockor. Även förr hade varumärket Tissot god kvalitet och design.

Äldre Tissot klockor har spännande historier och är ofta mycket välbyggda. De är enligt oss ett bra steg in i vintage-världen och hittas regelbundet på auktioner för under 1000kr - ett riktigt kap! Vi gillar bland annat Tissots Visodate, Seastar, och anti-magnetique. De har även lite mer udda vintage-modeller såsom Newtimern med ett härligt datumfönster.

Hur länge håller en Tissot klocka?

Med rätt skötsel och underhåll kan en Tissot klocka hålla i flera decennier. Regelbunden service och inte allt för hårt slitande gör att Tissoten får lång livslängd och behåller sin precision över tid.

Vad ska man tänka på när man ska köpa en Tissot klocka?

När man köper en Tissot klocka är det viktigt att tänka på följande:

 • Användning: Vad du ska använda Tissot-klockan till definierar även vilka funktioner du vill ha på den.
 • Stil: Se till att klockan matchar den övriga looken du har. Om du till exempel ofta går finklädd kan en dress- eller vintage-variant passa bättre än någon av deras dykarklockor.

Var köper man en ny Tissot klocka?

Man köper en ny Tissot klocka hos mängder av återförsäljare antingen i Sverige eller andra delar av världen. Varumärket har inte samma prestige som lyxmärken och finns därför hos de allra flesta klock-återförsäljare som har andra märken från Swatch Group.

Några svenska återförsäljare som säljer Tissot klockor är:

 • Stjärnurmakarna
 • Klockmaster
 • Magnussons Ur
 • E-handlar som Uret.se, Ditur.se och Klockia.se

Vad ska man tänka på när man ska köpa en begagnad Tissot klocka?

När man ska köpa en begagnad Tissot klocka är det viktigt att ha några saker i åtanke, nedan är en lista på några av de viktigaste:

 • Ålder: Hur gammal är klockan? Helst vill du ju ha en så ny som möjligt eftersom dessa är mindre slitna.
 • Säljaren: Se till att säljaren är pålitlig, med klockor är det väldigt lätt att dölja fel eller till och med sälja något man inte har en aning om fungerar korrekt eller ej. 
 • Äkthet: Gör ordentlig research både på säljarens omdömen och modellen för att garantera att den är äkta.

Finns det fake Tissot klockor?

Ja, det finns mängder av fake Tissot klockor på marknaden. För att undvika att få en förfalskning rekommenderar vi att du endast köper Tissot hos en auktoriserad återförsäljare.

Vad kostar en Tissot klocka?

En ny Tissot klocka kostar mellan 2000kr till över 15000kr beroende på modell. Det vanlig priset är någonstans kring 5000kr för deras mest populära modeller.

Vad är Tissots dyraste klocka?

Tissots dyraste klocka är någon av de från T-complication-serien som kan kosta upp mot 25000kr.

Vad kostar en begagnad Tissot klocka?

En begagnad Tissot klocka kostar omkring 50% av nypriset beroende på skick, ålder och modell. 

När det kommer till billiga klockmärken behåller klockorna inte alls sitt pris på andrahands-marknaden som de annars gör på lyxklockor.

Vad kostar en vintage Tissot klocka?

En vintage Tissot-klocka kan variera enormt i pris, allt från under 1000kr till 7000kr. Det beror på hur sällsynt den är, klockans skick och om den har alla originaldelar eller inte.

Vintageklockor från Tissot är otroligt prisvärda och man får nästan en lika bra klocka som den dyrare motsvarigheten Omega Seamaster för en tredjedel av priset!

Är Tissot klockor prisvärda?

Ja, Tissots klockor är mycket prisvärda och erbjuder bra urverk samt hög kvalitet. Klockor från Tissot har betydligt mer överkomliga priser än många andra Schweiziska klockmärken.

Vad är historian bakom Tissot klockor?

Tissot grundades år 1853 i Le Locle, Schweiz, av Charles-Félicen Tissot och hans son Charles-Émile Tissot. Till en början gjorde de sig kända för sin innovation inom urmakeri och har sedan dess bland annat gjort sig kända för att vara de första som tillverkade klockor av plast, sten, trä och pärlemor. 

Du kanske känner igen namnet "Le Locle" eftersom att Tissot även har en klockmodell döpt efter staden! Faktiskt idag en av deras mest populära modeller.

Vad är Tissot kända för?

Tissot är kända för en mängd olika saker, nedan är en lista på några av de, vilket inkluderar prisvärdhet, innovation, partnerskap och mångfald.

 • Prisvärdhet: Kanske det Tissot är mest välkända för; sin prisvärdhet! Man får mycket klocka för pengarna, ibland till och med in-house urverk för under 10000kr.
 • Innovation: Genom åren har Tissot bland annat varit de första att tillverka en klocka av sten, plast, trä och pärlor.
 • Partnerskap: Tissot har varit inblandade i sportvärlden och har bland annat stått som officiell tidtagare i stora evenemang som cykling, basket och motorsport.
 • Mångfald: Klockor från Tissot kommer i en mängd olika designer, för olika typer av användare vilket gör att märket får en "mass-appeal" likt inget annat. Här hittas dykare, dressare, GMTs och allt där emellan. Det finns en klocka i Tissots sortiment som tilltalar alla!

Lämna en kommentar

Din email adress kommer inte publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska

Notera, kommentarer måste granskas innan de publiceras.

Sidebar

Blog categories

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Recent Post

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.