Casio klocka: modeller, kvalitet, köptips och priser

Casio klocka

Casio är en välkänd japansk klocktillverkare som har ett brett sortiment, främst digitalklockor, kända för sin pålitlighet, hållbarhet, och framför allt; prisvärde! Casio klockor finns i mängder av modeller och med mängder av olika funktioner för att passa precis alla typer av användare.

Låt oss utforska några av deras mest och minst populära modeller, kvalitet, köptips, och priser.

Vad är Casios populäraste modeller?

Några av Casios populäraste modeller är:

  • Casio F-91W: Deras mest välkända digitalklocka som har en stilren design, fantastisk hållbarhet och precis alla funktioner man kan tänka sig behöva till vardags. Dessutom kan man hitta de så billigt som 300 kr!
  • G-shock-serien: Eftersom att Casios G-shock-serie är så pass bred, med många modeller som ser exakt likadana ut med någon liten ändring i funktionalitet räknar vi de som en och samma modell. Dessa är kända för sin fantastiska hållbarhet och man kan bokstavligen kasta klockan i väggen utan att den skadas!
  • Royale: En vidareutveckling på den klassiska lilla F-91W:n som kommer med ännu fler funktioner. Till exempel har den en GPS, digital-tidvisning och världskarta! Den är inspirerad av Seiko's G757 som användes i Bond-filmen "Octopussy".
Populära Casio klockor

Casio har även en fin historia, och du har säkert hört talas om deras kalkylator-klocka eller A700 som är känd som deras mest "stilrena" modell.

Vad är Casios minst populära modeller?

Casio har inte direkt några opopulära modeller eftersom att det är ett komersiellt klockföretag som fokuserar på massproduktion av sina klockor. När en klocka slutar vara populär tar de helt enkelt ur den ur produktion.

Är Casio klockor bra?

Ja, Casio klockor är kända för hur bra och hållbara de är. Många ser det som en slit-och-släng klocka på grund av det låga priset, trots detta är det svårt att ta sönder de! Casios klockor är kända för att tåla riktigt ruffa miljöer, vara pålitliga och ge ordentlig valuta för pengarna.

Visst, med en Casio runt vristen får man inte samma status som när man har på sig en exklusiv klocka, men de erbjuder i alla fall en ordentligt hållbarhet!

Är Casios urverk bra?

Ja, Casios urverk är bra, sett till prislappen. De använder nästan alltid quartz-urverk i sina klockor, vilka är kända för sin precision och låga underhåll. Dessa tål inte bara stötar bättre än mekaniska urverk, de är också otroligt energieffektiva och exakta.

Är Casios klockarmband bra?

Casios klockarmband är helt okej för priset, men det är absolut värt att byta om du vill ha ett slitstarkare alternativ.

Deras stållänkar är lite sådär, men det är vad man förväntar sig för priset. De låter en del och sitter inte så där tight som man vill ha de.

Tillverkar Casio bara digitalklockor?

Nej, Casio tillverkar både digitala, analoga och mix-klockor.

Vi har börjat se en ordentlig hype kring Casios "Classic" modell som är en av deras snyggare analoga modeller. Trots sin prislapp på under 1000 kr klarar den ändå upp till 50 meter under vatten och har en riktigt stilren design. 

Hur länge håller en Casio klocka?

En Casio klocka tenderar att hålla minst 5 år, förutsett att användaren regelbundet bytt batteri och inte utsatt den får allt för extrema förhållanden.

Det finns historier om hur Casio klockor (främst G-Shocks) hållt i över 30 år utan några som helst problem. Men generellt sett ska man inte förvänta sig det, klockor från Casio är trots allt klockor för under tusenlappen.

Vad ska man tänka på när man ska köpa en Casio klocka?

Det finns många saker att tänka på när man ska köpa en Casio klocka, nedan är en lista på de:

  • Funktioner: Titta på Casions funktionalitet och se till att den matchar dina behov. Det finns modeller med funktioner som GPS, världskarta, månfas, datumfönster och många fler. I princip finns det en Casio modell för alla typer av komplikationer - det gäller bara att hitta en som har alla du vill ha!
  • Syfte: Vad du ska använda Casio klockan till är viktigt när du väljer modell - sport, vardag eller extrema förhållanden?

Var köper man en Casio klocka?

Man kan köpa en Casio klocka hos i princip alla klock-återförsäljare, stora elektronikkedjor och på nätet.

Vårt tips är att jämföra priser på nätet, men också att titta på vilka återförsäljare som erbjuder garanti!

Vad ska man tänka på när man ska köpa en begagnad Casio?

Vi rekommenderar generellt sett inte att köpa en begagnad Casio klocka eftersom det är en så pass billig klocka, men här kommer några tips ändå:

  • Ålder: Se till att klockan inte är mer än något år gammal, då har den inte utsatts för samma slitage som en äldre.
  • Kvitto: Om klockan kommer med kvitto kan det vara så att garantin fortfarande gäller.

Finns det fake Casio klockor?

Ja, det finns Casio klockor men det är inte alls lika vanligt som kopior på lyxklockor. Det är helt enkelt för billiga klockor för att det ska vara värt för konsumenterna att köpa en fejk-variant.

Vad kostar en Casio klocka?

En Casio klocka kostar mellan 200kr för simpla modeller, och upp till 8000kr för de riktigt avancerade modellerna. Basmodellerna såsom Casio F-91W är i det lägre prisspannet (drygt 200kr), medan Edifice och vissa G-shock's kan kosta mellan 1000kr och 8000kr.

De mer avancerade modellerna har faktiskt en rättfärdigad prislapp, de har extrema funktioner (som för övrigt inte alls behövs för vardagsanvändaren) som är dyra att tillverka.

Vad kostar en begagnad Casio klocka?

En begagnad Casio klocka kan kosta så lite som 100kr, och begagnade G-Shock's brukar regelbundet säljas för under 1000kr. Priset beror på skicket och modell.

Är Casio klockor värda pengarna?

Ja, Casio klockor anses allmänt som mycket prisvärda på grund av hållbarheten och funktionalitet till ett riktigt lågt pris. Det finns mängder av billiga klockmärken - men nästan inga andra tål lika mycket stryk som en Casio.

Vad är Casios billigaste klocka?

Casio F-91W är den billigaste klockan i Casios sortiment. Ofta kan man hitta den på rea för under 200kr. 

Vilken är den dyraste Casio klockan?

Den dyraste Casio klockan är G-Shock MR-G serien. Dessa klockor är tillverkade av premiummaterial som titan och safirglas, med avancerade funktioner som GPS, solceller, radio och bluetooth. Dessa modeller kan vara så dyra som 35000kr i butik!

Lämna en kommentar

Din email adress kommer inte publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska

Notera, kommentarer måste granskas innan de publiceras.

Sidebar

Blog categories

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Recent Post

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.