Vad är världens dyraste klocka? (Topp 10)

Vad är världens dyraste klocka

Alla vet hur dyra klockor kan vara. Men vad är egentligen världens dyraste klocka? I den här artikeln går vi igenom en topplista på de 10 dyraste klockorna genom tiderna. 

Vad Är Världens Dyraste Klocka?

Världens dyraste klocka än så länge är Graff Diamonds Hallucination, värderad till otroliga 55 miljoner dollar. Denna extravaganta kreation är inbäddad med över 110 karat av sällsynta och färgrika diamanter på ett platinaarmband. 

Topp 10 dyraste klockor någonsin

En Graff Diamonds Hallucinations på en kvinnohand

1. Graff Diamonds Hallucination - $55 Miljoner

Hallucination från Graff Diamonds är den absolut dyraste klockan i världen. Denna otroliga skapelse är ett verkligt hantverk, prydd med över 110 karat av sällsynta och färgrika diamanter som är inbäddade i ett platinaarmband. Graff Diamonds har ägnat tusentals timmar åt designen och skapandet av denna klocka.

Graff Diamonds the Fascination

2. Graff Diamonds The Fascination - $40 Miljoner

En annan skapelse från Graff Diamonds, The Fascination, är en fascinerande blandning av klocka och juvel. Huvudattraktionen är en avtagbar, perfekt päronformad diamant på 38,13 karat som kan bäras som en ring eller fästas på klockan.

Ett guldigt fickur tillverkat av Chopard som heter No 160

3. Breguet No. 160 - $30 Miljoner

Även känd som Marie-Antoinette klockan. Klockan började tillverkas av Abraham-Louis Breguet år 1782 och fullbordades av hans son fyra år efter hans död. Det ger den en fantastisk historia som klockentusiaster bara äter upp! En fantastisk skapelse av guld, pärlor och kristall och är idag en del av museet i Jerusalem.

En Chopard 201 carat klocka på vit bakgrund

4. Chopard 201-Carat Watch - $25 Miljoner

Denna klocka från Chopard har 874 diamanter, inklusive tre hjärtformade diamanter i vitt, blått och rosa, totalt 163 karat. Designen är helt otrolig, en klocka som verkligen fångar ögonbollar! Tyvärr finns det inte ens bra bilder på den att hitta på nätet - och det har bara tillverkats en.

Patek Philippe Henry Graves supercomplication på vit bakgrund

5. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication - $24 Miljoner

Detta är den mest komplicerade handgjorda klockan i världen utan hjälp av maskiner och datorer. Tillverkad av Patek Philippe för bankiren Henry Graves Jr., tog denna klocka sju år att tillverka.

Jacob & Co billionaire watch på en handled

6. Jacob & Co. Billionaire Watch - $18 Miljoner

Denna klocka, som tillverkades av Jacob & Co. i samarbete med den berömda modeikonen Flavio Briatore, har en total vikt på 260 karat! Jacob själv älskar att sticka i folks ögon med sina otroliga diamantklockor - denna är inget undantag.

En Patek Philippe med referensnummer 1518 på handled

7. Patek Philippe Ref. 1518 - $11 Miljoner

Denna är den första i en serie av fyra klockor som alla säljs för över en miljon dollar. Referensen 1518 är särskilt dyr eftersom den var den första klockan i begränsad utgåva att produceras med serienummer.

Ett silvrigt fickur från Vacheron Constantin med referensnummer 57260

8. Vacheron Constantin 57260 - $8 Miljoner

Refrensen 57260 från Vacheron Constantin är den mest komplicerade klockan som någonsin tillverkats. Den har 57 komplikationer och det tog 8 år för att tillverka den! Det kanske förklarar att den är dyr, men inte  dyr...

En guldig Patek Philippe Ref 1527 på läderband

9. Patek Philippe Ref. 1527 - $5,7 Miljoner

Tillverkad under andra världskriget, är denna klocka den dyraste armbandsklockan från Patek Philippe någonsin såld. Otroligt vacker konstruktion med guld och de klassiska Patek-komplikationerna.

En Rolex Daytona Ref 6263 Oyster albino på svart bakgrund

10. Rolex Daytona Ref. 6263 Oyster Albino - $4 Miljoner

Denna specifika Daytona, ägt av gitarristen Eric Clapton på 1990-talet, är en av de mest ikoniska och sällsynta Rolex-klockorna. Att tillägga är att det man bara hittat 5 stycken av dessa i världen. Det gör själva modellen ännu mer sällsynt!

Vad är Sveriges dyraste klocka?

När det gäller Sveriges dyraste klocka, är det Rolex och Patek Philippe som gäller, vilka ofta hittas hos svenska samlare. En av de dyraste klockorna som sålts i Sverige var en Patek Philippe Ref. 2499 från 1957, som såldes för 22 miljoner kronor på en auktion hos Bukowskis. 

Topp 10 dyraste klockorna i butik

Ovanstående topplista är endast de dyraste klockorna som sålts på auktion. Här är topp 10 dyraste klockorna som säljs eller har sålts i butik.

  1. Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300 - $3,5 Miljoner. Den  dyraste klockan i Pateks vanliga kollektion och har 20 komplikationer, inklusive en patenterad vändnings-mekanism.

  2. Franck Muller Aeternitas Mega 4 - $2,7 Miljoner. Med 36 komplikationer och över 1,400 komponenter är det den mest komplicerade klockan i världen.
  3. Lange & Söhne Grand Complication - $2,5 Miljoner. Denna klocka har 14 komplikationer och har endast tillverkats i sex exemplar.
  4. Richard Mille RM 56-02 Sapphire - $2 Miljoner. Känd för sin kompletta design i safir och dess imponerande tourbillon.
  5. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Ref. 5002 - $1,5 Miljoner. Den har 12 komplikationer, inklusive en årlig kalender och månfas.
  6. Greubel Forsey Art Piece 1 - $1,5 Miljoner. Det är både en klocka och ett mikroskopiskt skulpturverk.
  7. Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica à Grande Sonnerie - $1,5 Miljoner. Det är en av de mest komplicerade klockorna i världen med 27 komplikationer.
  8. Vacheron Constantin Les Cabinotiers Celestia Astronomical Grand Complication 3600 - $1 Miljon. Med 23 mestadels astronomiska komplikationer är detta ett mästerverk av komplikationer!
  9. Roger Dubuis Excalibur Quatuor - $1 Miljon. Först i världen med fyra balanshjul i verket.
  10. Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication - $1 Miljon. Tillverkad i 18 karats vitt guld, den erbjuder en perpetual kalender, veckodag, tid, månfas, till och med en skottårs-indikation.

Header-bilden i den här artikeln är tagen av Antony Trivet

Sidebar

Blog categories

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Recent Post

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.