Hur mycket kostar en Rolex?

Hur mycket kostar en Rolex

Om du funderar på att investera i en Rolex-klocka kanske du undrar, hur mycket kostar en Rolex egentligen? Rolex är känt för att vara en av världens mest kända och älskade lyxklockmärken. Men priset varierar enormt beroende på modell, skick och ålder. Häng med så dyker vi djupt ner i den fascinerande världen av Rolex-priser.

Hur mycket kostar den billigaste Rolexen?

Priset på en Rolex börjar från cirka 30 000 kr (begagnat) för de mest grundläggande modellerna, som Rolex Oyster Perpetual. Dessa klockor är enkla och eleganta. Även om de kan vara de billigaste, innebär det inte att de saknar kvalitet eller hantverk. Varje Rolex-klocka är gjord med precision och omsorg, oavsett prislapp.

Det finns även andra vintage-modeller som kan hittas för cirka 50 000 kr såsom datejusts och quartz-varianter.

Vad är den dyraste Rolexen?

Den dyraste Rolex-klockan som någonsin har sålts på auktion är en Paul Newman Rolex Daytona. Denna klocka såldes på Phillips Auction House i New York för otroliga 17,75 miljoner dollar (cirka 160 miljoner kronor) år 2017. Även om de flesta Rolex-klockor inte når den prislappen, är det klart ett klockmärke som kan nå extrema höjder på auktion.

Hur mycket kostar det att äga en Rolex?

Att äga en Rolex innebär mer än bara inköpspriset. Regelbunden service, som rekommenderas ungefär vart femte år, kan kosta mellan 2 000 och 5 000 kr beroende på modell och servicens omfattning (kolla in vår guide till hur mycket det kostar att serva en klocka). Det är också klokt att försäkra din Rolex, vilket kommer med en årlig avgift. Men låt inte de kostnaderna avskräcka dig - att äga en Rolex är en investering och det kostar lite att njuta av hantverket.

Är det värt priset?

Absolut! Kvaliteten på en Rolex, dess ikoniska status, och dess förmåga att hålla, och ofta öka i värde över tid gör det till en värd investering. Även om du inte planerar att sälja din Rolex, finns det något speciellt med att äga en klocka av denna kaliber.

5 populära Rolex-modeller och vad de kostar

  1. Rolex Submariner: Mellan 70 000 och 150 000 kr beroende på modell, skick och årgång.

  2. Rolex Daytona: Priserna börjar från 200 000 kr för stålversioner och kan gå upp mot miljonen för mer sällsynta modeller.

  3. Rolex GMT-Master II: Priserna ligger mellan 100 000 och 250 000 kr.

  4. Rolex Datejust: Priserna varierar från 40 000 till 100 000 kr.

  5. Rolex Yacht-Master: Priserna börjar från 150 000 kr men kan vara betydligt högre för mer eftertraktade modeller.

Ska man köpa en begagnad Rolex?

Att köpa en begagnad Rolex kan vara ett utmärkt sätt att placera sina pengar, speciellt om du är ute efter en särskild modell som inte längre tillverkas. Se dock till att du köper från en pålitlig källa, som Kaplans, för att undvika fejk-klockor.

Är det värt att köpa en helt ny Rolex?

Att köpa en helt ny Rolex innebär att du blir den första ägaren, vilket kan ha fördelar för framtida värdeökning. Du får också full garantitäckning från Rolex själva. Men kom ihåg att vissa modeller kan vara svåra att få tag på i butik, eller ja, till och med omöjliga! I dagsläget tillverkas inte tillräckligt många av de populära modellerna, och det finns därför väntelista, som ibland kan kräva flera års väntan.

Håller Rolex sitt värde?

Rolex klockor är kända för att hålla, och ofta öka i värde över tid. Så länge klockan hålls i gott skick och servas regelbundet kan du förvänta dig att din Rolex kommer att hålla sitt värde.

Varför kostar vissa mer på andrahands-marknaden än i butik?

Rolex är så pass hypat just nu att i princip alla populära stålmodellerna går för mer på andrahands-marknaden än i butik. Simpelt - supply and demand. Det finns fler som vill ha en ny Rolex än vad som tillverkas. Då säljs de istället dyrare på andrahands-marknaden, eftersom de helt enkelt inte kan fås tag på i butik.

Varför är Rolex så dyra?

Det finns flera skäl till varför Rolex är dyra. Dessa inkluderar företagets hängivenhet till kvalitet och precision, användningen av högkvalitativa material, och det faktum att varje klocka sätts ihop för hand i Schweiz. Men såklart är den viktigaste faktorn märkets rykte och historia. Rolex är trots allt det mest kända varumärket i världen!

Att köpa en Rolex är mer än bara en investering i en klocka. Det är en investering i ett stycke hantverkshistoria, i en livsstil, och i en tillgång som kan älskas och njuts av i generationer.

Kan man pruta på Rolex?

Prutning på priserna hos auktoriserade återförsäljare av nya Rolex-klockor är generellt sett inte möjligt. Priserna sätts av Rolex och återförsäljare har strikta riktlinjer att följa. Men på andrahandsmarknaden kan det finnas utrymme för förhandling, beroende på säljarens flexibilitet och klockans skick. Kom ihåg att göra ordentlig research och jämför priser innan du förhandlar, så att du vet vad klockan faktiskt är värd.

Header-bilden i denna artikel är tagen från Pixabay

Sidebar

Blog categories

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Recent Post

This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.